Українська кухня завжди була дуже різноманітною. Щедрі лани та родючі землі давали змогу українцям вирощувати різноманітні сільськогосподарські культури, такі як жито й пшениця, на пасовиськах завжди паслася худоба, в лісах росли гриби, ягоди, а також водилося багато звірів. Річки, озера та моря завжди були багаті на рибу. Тож українці могли користуватися всіма дарами природи. Також в українській кухні налічується безліч напоїв за старовинними рецептами.
І в піснях, і в казках, і у мові, і в самих старовинних смаколиках – скрізь знайшло відображення українське кулінарне мистецтво.
Бібліотека-філія №12 запрошує поринути у віртуальну виставку «Смаколики старовинної кухні» та дізнатися наскільки багата українська кухня.