Про участь в онлайн-тренінгах про створення елементів туристичних продуктів на основі нематеріальної культурної спадщини (НКС)20.10.21, 14:42 Організатором виступили команда проєкту Віртуальний музей гастрономічної спадщини "Вітрина Закарпаття" за підтримки Українського культурного фонду. На тренінгах експерти розповіли про кращі практики та бізнес-моделі розвитку локального виробництва, як підвищити цінність гастрономічної спадщини, створити конкурентоспроможний туристичний продукт з номінантом і подати його до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України та списків ЮНЕСКО. На міжнародному рівні Україна є державою-стороною Конвенції про охорону НКС, бере участь у сесіях Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини й щорічно вносить пропозиції щодо включення елементів до Списків ЮНЕСКО! Зокрема в перший день розглянули такі питання : 1. Огляд кращих практик та бізнес-моделі розвитку локальних виробників; 2. Приклад "Дороги вина та смаку Закарпаття", як інструменту валоризації елементів гастрономічної спадщини; 3. Валоризація елементів гастрономічної спадщини. День другий: 1. Інструменти створення елементів етногастрономічних продуктів; 2. Створення туристичних продуктів - практичний досвід. |