Питанню безпеки вживання якісної питної води та продуктів харчування було присвячено годину здоров’я «Екологічна безпека води та харчових продуктів», що відбулася в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ.
Її учасники – учні місцевого навчального закладу дізналися багато цікавої та корисної інформації. Зокрема, пізнавальною була міні-лекція, яку провели для школярів представники Полтавського університету економіки та торгівлі – доцент кафедри технологій харчових виробництв Анжела Бородай та модератор зустрічі - доцент кафедри технологій харчових виробництв Аліна Гередчук. Говорили і про запобігання ризикам, пов’язаним з незадовільною якістю питної води та про додаткові правила безпеки харчових продуктів, запобігання харчовим захворюванням, що включають в себе дотримання правил гігієни при готуванні та споживанні їжі, вибір якісних продуктів, правильне їх зберігання та приготування.
Розповідь фахівчинь доповнила відео презентація та перегляд літератури, на якому було представлено сучасні популярні видання, пов’язані з питаннями здорового харчування, отримані бібліотекою в рамках участі в україно-швейцарському проєкті «Діємо для здоров’я».